Väderstation

Vi har installerat en internetanslutning på Janlanda. Det öppnar upp för många olika typer av övervakning av klubbstuga mm. Vi har en väderstation som visar data direkt på vår hemsida. Vi använder en Raspberry pi som ett nav för olika funktioner. På den kör vi en programvara som heter WeeWX den kommunicerar med väderstationen och uppdaterar en lokal hemsida dessutom skickar den data till vår hemsida som finns på en dator hemma hos mig. Väderstationen vi använder är Ventus W820 den kan kommunicera med Raspberry pi’n via bluetooth.

Det är en hel del som måste fixas.  Anpassa sidan så den bara visar relevant data och gärna på svenska. Om ni vill veta mer om hur det går, klicka här.

Nu är väderstationen i drift. Det är en hel del kvar att göra på den så den kommer vara ur drift lite då och då. Om ni vill se hur det ser ut, klicka här.

20230114 Om informationen inte har uppdaterats så kan det bero på att batteriskyddet har stängt av spänningen. Solcellspanelerna klar inte att ladda batterierna när det är så lite sol.

/ Ola